Hoe kun je een kleine eethoek stijlvol inrichten?

Het kan een uitdaging zijn om een kleine eethoek functioneel en stijlvol in te richten. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Tover jouw ruimte om tot een heerlijke eethoek met deze tips. Denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare eettafel of een eettafelbank. Mocht je er niet uitkomen dan helpen we je graag met een persoonlijk interieuradvies.

Opmeten
Bij het inrichten van een kleine eethoek begin je met het opmeten van de ruimte. Houd hierbij rekening met de loopruimte en de ruimte die nodig is voor het aanschuiven van een stoel. Kijk ook naar de vorm van de ruimte, is deze vierkant of rechthoekig? De vorm van de eettafel kan de dynamiek van de ruimte beïnvloeden en moet passen bij de functie van de ruimte.

  1. Tips voor een vierkante eethoek
    Is een ruimte vierkant, dan kun je kiezen voor een ronde tafel zoals de Nonne met vier poten of de Volante met een centrale poot. Het voordeel van een centrale poot is de vrije zitruimte om de tafel heen. Er kan dan eenvoudig een extra stoel worden aangeschoven.
  1. Tips voor een rechthoekige eethoek
    Bij een rechthoekige ruimte is het slimmer om de ruimte optimaal te benutten door een rechthoekige of ovale tafel te plaatsen. Het mooiste is om deze vrij in de ruimte te zetten, maar een rechthoekige tafel tegen de wand kan het ruimtelijke gevoel vergroten. Sav & Økse eiken eettafels zijn er al vanaf een breedte van 80 cm en een lengte vanaf 140 cm.

 Nonne-uitschuifbare-ronde-eettafel

Uitschuifbare eiken eettafel Nonne whitewash, eiken eetkamerstoel Enni desert

Vloeren en wanden
Lichte kleuren op vloeren en wanden zorgen ervoor dat er meer daglicht wordt weerkaatst. Je kunt sfeer aan de eethoek geven door het gebruik van verschillende stoffen en materialen zoals een houten eettafel, stoelen met warme bekleding en een mooi vloerkleed.

Creëer doorkijkjes
Houd de ruimte minimalistisch en licht. Creëer doorkijkjes, dit maakt de ruimte optisch groter. Dit kun je doen door te kiezen voor semi open rugleuningen, zoals bij stoel Annte, in plaats van een dichte stevige eetkamerstoel. Wist je dat de Scandinavisch stijl mede hiervoor ontworpen is? Omdat ze in het noorden van Europa korte dagen hebben, maken ze optimaal gebruik van het licht door te kiezen voor minimalistische meubelen, en open rugleuningen.  

Ruimte winnen
Met een eettafelbank win je direct ruimte in een kleine eethoek doordat er geen stoel naar achteren geschoven hoeft te worden. Onze eettafelbanken hebben een zitdiepte van 40 cm, en een lengte vanaf 120 cm.
Het grote voordeel van een eettafelbankje is het feit dat hij multi-inzetbaar is. Zo kun je hem ook in de hal zetten als halbankje, of je schuift hem makkelijk aan in de zithoek voor meer zitruimte. 

Heel belangrijk: daglicht
Het is prettig om zoveel mogelijk daglicht in je kleine eethoek te hebben, dus kijk vooral waar de zon opkomt en hoe het daglicht naar binnen valt voor de beste plek van je eettafel. Zo kun je elke ochtend heerlijk wakker worden aan de eettafel met een kopje koffie of thee.

Extra ruimte
Met een uitschuiftafel kun je extra ruimte creëren op het moment dat je dit nodig hebt. Ideaal tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Zodra de feestdagen voorbij zijn kun je deze extra lengte weer inschuiven tot de normale lengte. Ben je nieuwsgierig naar onze uitschuiftafels? Bekijk hier alle uitschuifbare eettafels.

Heb je specifieke vragen over het inrichten van jouw kleine eethoek? Of ben je op zoek naar een massief eiken eettafel maar weet je nog niet welk model? Neem contact met ons op voor een persoonlijk interieuradvies. Onze verkoopmedewerkers in de showrooms in Zaandam & Utrecht helpen je ook graag bij vragen over de meubels uit de Sav & Økse collectie.

Recente artikelen
Stijlvol tafelen
Stijlvol tafelen
Met deze 7 tips houd jij je houten tafel zo lang mogelijk mooi.Lees meer
Veelzijdig notenhout
Veelzijdig notenhout
Of je nu voor een Scandinavische interieurstijl kiest of de mid-century vintage look, met meubels inLees meer
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoLees meer