Veelzijdig notenhout

De eyecatcher in jouw interieur
Allereerst heeft notenhout een rijke donkere kleur met lichte kleurnuances en een prachtige nerftekening. Hierdoor geeft deze houtsoort je interieur een warme en luxueuze uitstraling.

Daarnaast is walnotenhout sterk en laat zich makkelijk in allerlei vormen bewerken. Dit maakt het hout uitermate geschikt voor het vervaardigen van verschillende soorten meubels, zoals onze Koehoorn stoel.

Een notenhouten tafel is bovendien mooi glad af te werken. Tafelbladen in walnoot krijgen hierdoor een mooi zacht en glanzend oppervlak. Voeg daar een naturel olie of lak aan toe en het resultaat is een stralend meubelstuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Olger of Rikke tafel in walnoot.

Deze eigenschappen van het walnoot tezamen zorgen ervoor dat elk meubelstuk in walnoot een ware eyecatcher in jouw interieur wordt.

(Van links naar rechts) Foto 1: notenhouten tafel Volante. Foto 2: salontafel Rikke. Foto 3: Koehoorn stoel (getoond in eikenhout maar ook verkrijgbaar in walnotenhout).


Kies je eigen stijl
Walnoot speelt vaak de hoofdrol in een mix van stijlen. Denk bijvoorbeeld aan de Japandi interieurstijl waarin Scandinavisch design en het Japans minimalisme gecombineerd worden. Het gebruik van natuurlijke materialen staat hierbij centraal. Het gebruik van een neutraal kleurenpalet (denk hierbij aan natuurtinten als wit, grijs, beige, bruin of lichte pasteltinten) wordt hierin aangevuld met donkere accenten als walnoothout.

Ga je meer voor de vintage of retro look? Combineer dan het walnoot met felle meer opvallende kleuren. Hiermee creëer je een mooi contrast met het meubel. Voeg hier verschillende materialen aan toe zoals bijvoorbeeld velvet, staal of kunststof en creëer een eigenzinnig en eclectisch geheel.

Notenhouten meubels van Sav & Økse
Sav & Økse maakt onder meer tafels, eettafelbanken, salontafels en kasten van massief walnotenhout. Ontdek alle walnotenhouten eettafels op onze website of kom langs in een van onze showrooms.
Sav & Økse is een merk van De Machinekamer. Volg ons voor meer inspiratie op Instagram en Pinterest

Recente artikelen
Stijlvol tafelen
Stijlvol tafelen
Met deze 7 tips houd jij je houten tafel zo lang mogelijk mooi.Lees meer
Veelzijdig notenhout
Veelzijdig notenhout
Of je nu voor een Scandinavische interieurstijl kiest of de mid-century vintage look, met meubels inLees meer
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoLees meer