Laat je inspireren door het Scandinavische interieur

Het simplistische interieur uit Scandinavië ademt sereniteit, ruimte en vrijheid uit. Deze stijl is overgewaaid uit Noord-Europa en is niet meer weg te denken uit onze woonkamer. Ontdek de kunst van minimalistisch wonen, waarin functionaliteit en stijlvolle eenvoud de hoofdrol spelen.

Hoe ziet een Scandinavisch interieur eruit?

De Scandinavische stijl belichaamt pure elegantie. De stijl staat bekend om zijn functionele en ongecompliceerde esthetiek. Als we wat dieper inzoomen zie je minimalistische meubelen, gracieuze lijnen en een tijdloos design, gekenmerkt door een ongeëvenaarde kwaliteit in zowel concept als afwerking. Ondanks de verfijnde stijl en elegante meubels wordt er geen concessie gedaan aan comfort. Het zitcomfort blijft een prioriteit en heeft altijd een centrale rol gespeeld in het Scandinavische interieur.

Kom helemaal tot rust

Niet alleen eenvoud en rust geeft een prettige sfeer in huis. Maar mede dankzij de luchtigheid en het minimalisme in de Scandinavische stijl stroomt natuurlijk daglicht overvloedig naar binnen. En nog een heel fijn pluspunt: deze lichte opgeruimde stijl brengt niet alleen helderheid in de ruimte, maar ook in je hoofd. Het schept ruimte voor ontspanning en innerlijke rust.

Waar is de Scandinavische stijl door ontstaan?

Tijdens de lange, donkere winters hunkerden ze naar meer licht in huis, wat het minimalistische design tot een absolute must maakte. Dit beïnvloedde niet alleen de slanke vorm van Scandinavische meubels, maar ook in de kleurtinten uitte het lichte en luchtige karakter zich. Licht was op veel vlakken erg belangrijk. Dit zie je ook terug in de eenvoudige poten, evenals in de openheid van veel arm- en rugleuningen.

 
Eetkamerstoelen Miias, eettafel Samt in eiken uitvoering.

Ambacht

De ambachtelijke technieken waren in die tijd erg belangrijk door invloeden van de Bauhaus en de Arts-en-Craft-beweging. Er werd dan ook voornamelijk gewerkt met natuurlijke materialen zoals massief hout en leer.
Bekende Scandinavische designers zijn Arne Jacobsen, Hans Wegner, Borge Mogensen, Alvar Aalto en Finn Juhl. 

Hoe kun je dit gevoel toepassen in je eigen interieur?     

Bevorder het gevoel van licht door de ruimte open en luchtig te houden. Minimaliseer rommel en kies voor opbergoplossingen die bijdragen aan een opgeruimd uiterlijk. Kijk waar je meer licht en ruimte kan winnen door kolossale meubels te vervangen voor minimalistische items, zoals een comfortabele Sav & Økse bank of elegante eetkamerstoelen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste Scandinavische interieurtrends. Volg ons op Instagram of breng een bezoek aan onze showrooms in Zaandam of Utrecht.

Recente artikelen
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoLees meer
De kenmerken van Deens design
De kenmerken van Deens design
Op zoek naar de verfijnde Deense of Scandinavische uitstraling voor je interieur? Bij Sav & Økse ziLees meer
Japandi interieur
Japandi interieur
Ontdek de Japandi stijl: een perfecte mix van Japanse en Scandinavische interieurstijlen. Bij JapandLees meer