Hierom kies je voor een Fenix tafelblad

Wanneer je op zoek bent naar het perfecte tafelblad voor in jouw interieur, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak. Bij sommige modellen Sav & Økse tafels is het mogelijk om een Fenix toplaag op het tafelblad aan te laten brengen. De Fjerre, Tomrer en Rikke zijn online standaard te bestellen met Fenix toplaag, bij de meeste andere modellen is het mogelijk als maatwerkoptie. Met een Fenix toplaag geef je je tafelblad kleur en daarbij is het zeer gebruiksvriendelijk. De supermatte uitstraling en het zachte oppervlak is typerend voor Fenix. In dit artikel vertellen we je meer over de kenmerken en voordelen van een Fenix tafelblad.  

Wat voor materiaal is Fenix?

De Fenix toplaag op het tafelblad is gemaakt van een innovatief materiaal en wordt gecreëerd door een persproces waarbij tegelijkertijd hitte en druk wordt toegepast. De kernstructuur van Fenix bestaat uit papier (meer dan 60%), geïmpregneerd met thermohardende hars. Door de zeer lage lichtreflectie heeft Fenix een supermatte uitstraling. Meer lezen over de technologie kan op de website van Fenix for interiors.

Wat zijn de voordelen van Fenix?

  1. Duurzaamheid: Fenix tafelbladen zijn duurzaam en (tot op zekere hoogte) bestand tegen krassen, schokken en hitte. Dit betekent dat ze er jarenlang als nieuw uit blijven zien, zelfs bij intensief gebruik.

  2. Stijlvol design: Door de eigentijdse uitstraling passen Fenix tafels naadloos bij verschillende interieurstijlen, zoals Scandinavische en minimalistische interieurs.

  3. Kleuren: Fenix tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je het perfecte blad voor jouw interieur kunt kiezen.

  4. Herstellend vermogen: Oppervlakkige krassen kunnen met behulp van warmte en/of de wonderspons (melaminespons) hersteld worden Ook is het oppervlak schimmelbestendig en door het herstellend vermogen antibacterieel.

  5. Onderhoudsvriendelijk: Zoals hieronder beschreven is Fenix gemakkelijk schoon te houden en hierdoor onderhoudsvriendelijk.

Fenix toplaag tafelblad
Leemgrijze Fenix toplaag, witte Fenix toplaag - Rikke eettafel.

Zijn er ook nadelen aan Fenix?

Waar er voordelen zijn, zijn ook nadelen. Zo is de krasbestendigheid van Fenix niet eindeloos. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen om schade te voorkomen. Daarnaast heeft de matte finish van Fenix de eigenschap dat bijvoorbeeld stofdeeltjes, kruimels en druppels snel zichtbaar zijn (vooral op donkere Fenix kleuren). Het voordeel is dat dit gemakkelijk is weg te vegen met een vochtige microvezeldoek. Fenix heeft daarnaast een minder traditioneel uiterlijk. Als je op zoek bent naar een tafelblad met een natuurlijke houtnerf of andere traditionele texturen, dan past Fenix mogelijk niet bij jouw voorkeuren. 

Hoe maak je Fenix schoon?

Een van de grootste voordelen van Fenix tafelbladen is het eenvoudige onderhoud. Voor het dagelijkse onderhoud van je Fenix tafel, volg je deze stappen:

  1. Verwijder los vuil: Begin met het verwijderen van kruimels en ander los vuil met een zachte doek of een stofzuiger.

  2. Maak een sopje: Gebruik hier voor een mild reiningsmiddel met warm water.

  3. Neem af: Gebruik een schone microvezeldoek en het sopje het tafelblad af te nemen om vlekken en vuil te verwijderen.

  4. Droog af: Droog het tafelblad af met een schone, droge doek om strepen te voorkomen.

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is niet nodig, omdat Fenix van nature bestand is tegen vlekken en krassen. Dit maakt het een ideaal materiaal voor dagelijks gebruik in drukke huishoudens. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponzen en vermijd het gebruik van meubelpoets en overige schoonmaakmiddelen op basis van was, deze kunnen een “filmachtige” laag achterlaten.

Fenix tafelbladen bieden een combinatie van duurzaamheid, schoonheid en gebruiksgemak. Voor meer informatie en persoonlijk advies, staan onze verkoopmedewerkers voor je klaar in de showrooms, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen je graag bij het maken van de perfecte keuze voor jouw woonruimte. Direct online kijken? Bekijk hier de Sav & Økse eettafels met Fenix toplaag. In dit artikel lees je meer over de andere afwerkingen van onze houten tafels.

Recente artikelen
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoLees meer
De kenmerken van Deens design
De kenmerken van Deens design
Op zoek naar de verfijnde Deense of Scandinavische uitstraling voor je interieur? Bij Sav & Økse ziLees meer
Japandi interieur
Japandi interieur
Ontdek de Japandi stijl: een perfecte mix van Japanse en Scandinavische interieurstijlen. Bij JapandLees meer