Harmonie in huis

Door de juiste kleurtinten te kiezen en je meubels hier op af te stemmen, kun je genieten van een rustgevende en verfijnde woonkamer. Je kunt de gekozen kleuren doorvoeren in de stoffering van de Scandinavische bank, de eetkamerstoelen, en de houten barstoelen.

Ton-sur-ton interieur
Het begint met het kiezen van het juiste kleurenpalet voor je interieur. Kies een basiskleur die je als uitgangspunt wilt gebruiken voor de ton-sur-ton look, zoals zacht roze, grijs, warm beige of rustig groen. Vervolgens kun je variaties van deze kleur gebruiken om diepte en contrast toe te voegen. Zorg ervoor dat de tinten complementair zijn en een samenhangend geheel vormen.


Bijvoorbeeld een roze ton-sur-ton look. Bank Kära, Kast Tempelman AP. Foto credits: Brinker carpets
Rechts: houten barstoel Junni met stoffering ‘Blush’.

Verfijnde kleurcombinaties zijn bijvoorbeeld:

  • beige op beige: een rustgevende en aardse combinatie die warmte en gezelligheid toevoegt aan de ruimte.
  • groen op groen: een frisse en kalmerende combinatie die de verbinding met de natuur benadrukt. Kies voor verschillende tinten groen die elkaar complementeren en toch het juiste contrast geven in je interieur.
  • roze op roze: deze combinatie geeft een gevoel van zachtheid en verfijning. Kies voor verschillende tinten roze, van poederroze tot oudroze voor een sfeervol effect.

Evenwicht
Kies voor maximaal 2 soorten hout in je interieur om een rustige basis te creëren. 
Hierdoor zijn de tinten van de meubels hetzelfde en loopt de houtnerf door. Vermijd teveel patronen en contrasten. Less is more.

Je hebt bij De Machinekamer meestal de keuze uit walnotenhout, eikenhout, beukenhout en eikenhout met een whitewash finish.

Houten barstoelen met stoffering
Een boeiend ton-sur-ton interieur draait om verschillende texturen. Kies meubels met verschillende stoffen en texturen, zoals houten meubels in combinatie met stoffering van glad leer, bouclé stof en bijvoorbeeld linnen-achtige stoffen. Laat het hout en de variaties van de gekozen kleur door het hele interieur terugkomen, zoals houten pootjes onder de bank, eikenhouten eetkamerstoelen en mooie barstoelen met stoffering.

Showrooms
In onze showrooms in Zaandam en Utrecht kun je komen proef zitten op je gewenste bank, fauteuil of eetkamerstoelen, en kun je de mogelijkheden aan stoffering ontdekken.
Je kunt ook stofstalen bestellen op onze website, om ze nog eens rustig thuis te kunnen bekijken.

Recente artikelen
Stijlvol tafelen
Stijlvol tafelen
Met deze 7 tips houd jij je houten tafel zo lang mogelijk mooi.Lees meer
Veelzijdig notenhout
Veelzijdig notenhout
Of je nu voor een Scandinavische interieurstijl kiest of de mid-century vintage look, met meubels inLees meer
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoLees meer