Het verhaal van Sav & Økse

Sav & Økse is geboren uit liefde voor hout en Scandinavisch design. Onze meubels getuigen van aandacht voor detail en lijnvoering en zijn even comfortabel als functioneel en mooi.

Hoe het begon

Wij begonnen met Sav & Økse als antwoord op de vraag naar mooie en betaalbare tafels van massief hout. De collectie tafels is sindsdien gegroeid en uitgebreid met stoelen, banken, bureaus en kasten. Stuk voor stuk gebaseerd op de Scandinavische designtraditie. Hout is nog altijd een geliefd basismateriaal. Onze naam herinnert daaraan. De Deense woorden ‘sav’ en ‘økse’ betekenen namelijk ‘zaag’ en ‘bijl’ – de gereedschappen waarmee de creatie begint van iets moois en nieuws.

Eigen ontwerp

De meubels uit de Sav & Økse collectie ontwerpen wij zelf met bijzondere aandacht voor vorm, lijnvoering en detaillering. Functionaliteit en comfort staan hoog in het vaandel. In de collectie herken je de vele, verschillende facetten van Scandinavisch design. Van minimalistisch, ingetogen en strak tot meer uitgesproken of zelfs sculpturaal.

Voor diverse woonstijlen

Wij hebben een grote voorliefde voor Scandinavische design, maar we hebben ook een brede blik. Wat ons betreft passen Sav & Økse meubels bij heel veel woonstijlen. Al is het maar omdat je door de keuze in houtsoorten en afwerking er je eigen draai aan kunt geven. Bovendien zie je de verschillende kenmerken van Scandinavisch design terug in onze gevarieerde collectie. Dus je vindt ongetwijfeld iets dat past bij jouw persoonlijke woonstijl - of die nou Scandinavisch, vintage, romantisch, industrieel of basic is.

Onderdeel van De Machinekamer

Sav & Økse is een onderdeel van De Machinekamer (opgericht in 2006). De Machinekamer blaast bestaande design klassiekers nieuw leven in, ontwerpt nieuw design (zoals Sav & Økse) en verkoopt vintage meubels. De Machinekamer houdt van bijzondere producten, met een verhaal en karakter. De rijke geschiedenis van design classics is een inspiratie voor de toekomst.

Benieuwd naar de collecties van De Machinekamer? Bezoek de website of de showrooms in Zaandam en Utrecht.