Japandi interieur

De Japandi stijl is niet meer weg te denken uit het interieur en is een combinatie van Scandinavisch design met warme Japanse elementen. Bij Japandi wordt de serene balans gezocht tussen minimalistische lijnen, natuurlijke materialen en neutrale tinten. Een Japandi interieur is sfeervol, warm en comfortabel.
In de Japandi stijl kun je ook kiezen voor een modulaire bank met losse elementen die je bij elkaar kunt zetten voor het grootse effect of uit elkaar kunt schuiven om meer knusse hoekjes te creëren. 

Wat is Japandi?
Deze woontrend is een mix van de Japanse en Scandinavische interieurstijlen, wat je interieur een prachtig contrast geeft. Zowel de Japanse als Scandinavische stijl zijn minimalistisch, je hoeft dus niet te veel poespas in huis te halen. In de Japandi trend wordt er veel gebruik gemaakt van organische vormen en neutrale tinten. Creëer jouw eigen Japandi interieur bijvoorbeeld met behulp van de minimalistische houten meubels uit de Sav & Økse meubelcollectie, gecombineerd met organische vormen, droogbloemen en accessoires van bamboe. Bovendien staan neutrale kleuren en zachte materialen centraal in deze woonstijl.

Japandi Interieur

Minimalisme en vakmanschap
Het mag duidelijk zijn dat Japan en Scandinavië niet dicht bij elkaar liggen, maar toch is het goed te begrijpen waarom deze twee interieurstijlen zo goed samengaan. Naast dat beide stijlen vrij minimalistisch zijn, houden ze in Japan en Scandinavië van puur vakmanschap. De filosofie achter beide stijlen staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, denk hierbij aan hout, bamboe en linnen. Japandi is een stijl waar je spontaan rustig van wordt.

Laag meubilair
Japanners vinden het belangrijk om dicht bij de aarde te blijven. Daarom zijn de meubels in Japan veelal laag bij de grond. Laag meubilair geeft je interieur daarom ook direct de typische Japandi uitstraling. Onze modulaire bank Lova past hier bijvoorbeeld perfect in. Met deze modulaire bank kun je op veel manieren je interieur inrichten. Creëer verschillende gezellige hoekjes of maak er een grote zithoek van. Je kunt eindeloos variëren in je interieur, waardoor het nooit saai wordt. 

Ontwerp je bank in het juiste formaat en met de gewenste kleur in onze configurator. Kijk voor deze bank en andere banken hier. Je bent ook altijd welkom in onze winkels in Utrecht en Zaandam om te komen proefzitten. 

Voor jouw dagelijkse dosis Japandi inspiratie volg je @japandi.interior op Instagram. De persoon achter dit account is de Nederlandse Laila Rietbergen:

"Japandi is voor mij meer dan een woonstijl. Het is zo belangrijk dat je woning een plek is waar je tot rust kunt komen, jezelf kan opladen en geïnspireerd kan raken. Omdat Japandi mij zoveel brengt ben ik mijn account @japandi.interior begonnen zodat andere mensen dit mogelijk ook kunnen ervaren. Graag wil ik je helpen hoe je jouw woning een Japandi boost kan geven." 

Recent articles
Combineren van houtsoorten
Combineren van houtsoorten
Met het toevoegen van hout in je interieur sla je nooit de plank mis. Maar er zijn net zoveel houtsoRead more
Japandi interieur
Japandi interieur
Ontdek de Japandi stijl: een perfecte mix van Japanse en Scandinavische interieurstijlen. Bij JapandRead more